Informācija

Savvaļas dzīvnieki Itālijā: pelēkā vāvere Sciurus carolinensis Gmelin

Savvaļas dzīvnieki Itālijā: pelēkā vāvere Sciurus carolinensis Gmelin



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Sistemātiska klasifikācija un izplatīšana

Klase: Zīdītāji
Pasūtījums: Grauzēji
Ģimene: Vāveru ģimene
Laipns: Sciurus
Sugas: S. carolinensis

Ziemeļamerikas pelēko vāveri sauc arī par austrumu pelēko vāveri, lai to atšķirtu no rietumu sugām (Sciurus griseus), tā ir dzimtene Ziemeļamerikas Atlantijas okeāna apgabalā. Tas tika iepazīstināts ar citiem ASV un citu valstu štatiem, ieskaitot dažas Eiropas valstis, piemēram, Īriju un Lielbritāniju, kur tas ātri izplatījās, kaitējot mazākiem, bet mazākiem Sciurus vulgaris. Itālijā šobrīd ir trīs izolētas populācijas Ziemeļitālijā (Pjemontā, Ligūrijā un Lombardijā). Šīs sugas dzimtā dzīvotne ir plaši un nobrieduši lapu koki ar bagātīgu pamežu: lai arī tas ir ļoti pielāgojams, tas ir sastopams arī pilsētas parkos un publiskajos dārzos, nodrošinot ar kokiem. Vietās, kur suga tika ieviesta, tā var izrādīties posta graudaugu un riekstu audzēšanā, kā arī nopietni kaitē mežiem, jo ​​ziemā mēdz mizot kokus, padarot tos jutīgākus pret aukstumu un uzbrukumiem. parazīti.

Pelēkā vāvere Sciurus carolinensis (foto www.chelmsford.gov.uk)

Pelēkā vāvere (foto Christian Lirette http://gallery.new-ecopsychology.org)

Atšķirīgās rakstzīmes

Kopējais garums apmēram 50 cm, no kuriem puse ir aste. Vidējais svars ir ap 500 gramiem.
Mēteļa krāsa ir gaiši pelēka, ar sarkanīgām nokrāsām uz dažādām ķermeņa daļām. Ventrālā zona un kakls parasti ir balti.

Bioloģija

Mātīte karstumā nonāk divas reizes gadā. Mātītes lestrozes laikā tēviņi arī vardarbīgi sacenšas, lai varētu paķert tiesības uz pārošanos. Grūtniecība ilgst apmēram pusotru mēnesi, pēc kura piedzimst vidēji četri kucēni, kuri ir atšķirti septiņās dzīves nedēļās un apmēram mēnesi vēlāk pamet ligzda. Zīdīšanas laikā mātīte ir ļoti agresīva pret jebkuriem svešiniekiem. Pieaugušā lielums tiek sasniegts apmēram deviņos mēnešos. Tā ir suga ar diennakts ieradumiem, kas pavada laiku, meklējot pārtiku (galvenokārt sēklas un žāvētus augļus), un pēc tam slēpjas koku stumbru dobumos vai caurumos zemē, kuru tā pēc tam pārklāj. Ziemas mēnešos tas nepārziemo.


Video: Lāča Bargā liktenis. Ķepa uz sirds (Augusts 2022).