Informācija

Fazānu atlants: Polyplectron germaini

Fazānu atlants: Polyplectron germaini



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Zinātniskā klasifikācija - Polyplectron germaini

Valstība: Dzīvnieki
Patvērums: Cordati
Apakšpatvērums: mugurkaulnieki
Klase: Putni
Pasūtījums: Galliformi
Ģimene: Phasianides
Ģints: Polyplectron
Sugas: P. germaini

Nesen visos aspektos atzīta par sugu (agrāk tika uzskatīts, ka tā ir Chinquis spurs pasuga), tā ir diezgan plaši izplatīta fazāna, kas ir endēmiska Kambodžas, Indoķīnas un Vjetnamas mežiem.

Morfoloģiskās īpašības

Tēviņš ir apmēram 70 cm garš, viņam ir pelēka / brūna galva ar baltu zoda siksnu un tam nav pagarinātas priekšējās siksnas, kā citiem pīpmaņiem, spalga ir visai brūna ar smalki izrotātām spalvām un uzpūstu tumšu doku, uz spārniem un astes tai ir ocelli zaļš violets ar metāla atstarojumiem; mātīte ir līdzīga tēviņam, bet ir mazāka, un tai ir mazāk košs apspalvojums ar mazāk ocelli, kas ir trīsstūrveida, nevis apaļas formas; abiem dzimumiem ir brūnas acis, pelēkas kājas un sarkana sejas maska ​​(vīriešiem tumšāka). Šī suga pabeidz apspalvojumu 1. gada vecumā, bet dzimumbriedumu sasniedz 2. dzīves gadā.

Uzvedība

Un ar diezgan savvaļas ieradumiem pat nebrīvē pēc daudziem gadiem saglabājošo dabisko kautrību pret cilvēkiem cieš no aukstuma, tāpēc, ja tos audzē vietās, kur temperatūra ir īpaši stingra, tā putnu paņēmieni ir jāaizsargā vai mākslīgi jāuzsilda; tā barošana nav īpaši vienkārša, jo tai nepieciešams labs maisījums fazāniem, kuriem jābūt bagātīgiem ar olbaltumvielām un vitamīniem, lai tos integrētu ar kāpuriem un kukaiņiem.

Pavairošana: marts maijs
Izperēšana: 21–22 dienas
Olu skaits: 6 8 (2 katrai slotiņai)
Kopdzīve: monogāmija

Germaina vīrišķie spurs (foto www.ptakiozdobne.pl)

Germains pamudina mātīti (foto www.faisanesdelmundo.com)

Pateicoties Pasquale DAncicco


Video: Palawan Peacock-Pheasant (Augusts 2022).