Informācija

Fazānu atlants: Sclater Lophophorus sclateri Lofoforo

Fazānu atlants: Sclater Lophophorus sclateri Lofoforo

Klasifikācija un izplatīšana - Sclater Lofloro


Valstība: Dzīvnieki
Patvērums: Cordati
Apakšpatvērums: mugurkaulnieki
Klase: Putni
Pasūtījums: Galliformi
Ģimene: Phasianides
Ģints: Lophophorus
Suga: L. sclateri

Ļoti retas sugas gan dabā, gan nebrīvē. Tas ir atrodams kalnu mežos Ķīnas dienvidaustrumos, Birmas ziemeļos un Indijas ziemeļaustrumos augstumā no 2500 līdz 4200 metriem.
Vārds tiek pieminēts britu zoologam Filipam Lutlijam Sclateram.

Atšķirīgās rakstzīmes

Tēviņam ir ļoti krāsaina apspalvojums ar purpursarkanām zaigojošām spalvām, kakla aizmuguri un vara spārnu priekšpusi; aste ir balta ar platu brūnu joslu. Mātīte ir tumši brūna, ar milzu kaklu.
Tas ir apmēram 65-70 cm garš.

Scoftera pāris Loofoforo Lophophorus sclateri (foto http://wiienvis.nic.in)

Uzvedība

Diētu veido galvenokārt sēklas un ziedi. Mātīte parasti dēj trīs līdz piecas olas.

Lofoforo no Sclater Lophophorus sclateri (foto Džons Korders http://faisan-peru.blogspot.com)

Pateicoties Pasquale DAncicco


Video: The Himalayan Monal Pheasant Bird (Decembris 2021).